Muzikaal op reis met brassband Bernlef en folkband Gaeld’r

Muzikaal op reis met brassband Bernlef en folkband Gaeld’r

De Schotse en Ierse hooglanden staan bekend om hun ruige schoonheid. Hoge bergen, heuvels, meren en een prachtige kustlijn. Maar de hooglanden zijn ook bekend door de mooie muziek die er vandaan komt.

Brassband Bernlef en folkband Gaeld’r nemen u zaterdag 13 april mee op een muzikale reis naar de hooglanden. Ze spelen mooie Keltische muziek, maar ook liedjes die u regelmatig voorbij hoort komen. Wie bijvoorbeeld het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’ heeft gevolgd, heeft ongetwijfeld genoten van de uitvoering van Danny Boy door Douwe Bob. Ook dat nummer staat op het programma.

Bernlef is geen onbekende in Noardburgum. De brassband laat regelmatig van zich horen. Een koffieconcert in kerstsfeer, een muzikale spelletjesavond tijdens de feestweek of door het begeleiden van een kerkdienst. 

Folkband Gaeld’r brengt originele, eigenzinnige Ierse folkmuziek. De oprichter van de band, Gjalt de Jong, zingt en speelt de trekzak. Daarnaast telt deze Friese band een accordeonist, een gitarist en  een violist. Bernlef en Gaeld’r spelen apart, maar ook samen. Het programma staat garant voor een bijzondere, feestelijke maar vooral muzikale avond.

Het concert is zaterdag 13 april in de Balstien in Noardburgum en begint om 20.00 uur. Toegang is 7,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar gratis entree. Betalen kan contant of via een QR-code.