Nieuws

Kerstnachtdienst

Maandagavond is er de jaarlijkse Kerstnachtdienst, georganiseerd door de drie kerken en Bernlef. Deze keer vooraf gegaan door een Krystkuier door het dorp. De dienst begint om 21.30 in de Balstien. Kom ook!

Koffieconcert in kerstsfeer

‘Have yourself a merry little christmas’, ‘Candleleight Carol’ en ‘Winter Wonderland’. Zo maar een paar kerstklassiekers die we zondag spelen tijdens het koffieconcert in kerstsfeer in de PKN kerk in Noardburgum. Kom luisteren! We beginnen om 16.00 uur. Na afloop staat de koffie voor je klaar!

Banketstaven!

Hoor wie klopt daar? Deze week komen we in Noardburgum weer langs de deur met lekkere banketstaven!

Intocht Sinterklaas

Vandaag (zaterdag 24 november) is Sinterklaas ook in Noardburgum aangekomen. En wij waren erbij! De goedheiligman had een mooi plekje achterop onze wagen :)

Eerste prijs Bondsconcours in Drachten

De uitslag van het Bondsconcours in Drachten is bekend; een mooie eerste prijs!! Omrop Fryslan heeft zaterdag 17 november opnames gemaakt en die zijn te zien op YouTube:

Concert voor ouders van groep 7

Het koperproject van groep 7 van de Immanuelschool is op 6 november afgesloten met een concert voor de ouders. Dirigent Theun van Leijen heeft alle leerlingen zes weken lang laten kennis maken met het spelen op een koper instrument.

Speurtocht door Bakkeveen

Een gps-wandeltocht met opdrachten door de omgeving van Bakkeveen, gevolgd door een uitgebreide barbecue. We kijken terug op een geslaagd uitje als afsluiting van het seizoen!

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/brassbandbernlef

Openluchtconcertjes in Noardburgum

Met twee korte openlucht concertjes op verschillende locaties in Noardburgum, hebben we het seizoen afgesloten. Volgende week nog een uitje met de hele club in Bakkeveen!

Opnames Bernlef te zien op Youtube

Op het koperkanaal van Omrop Fryslan zijn de opnames te zien van het Gouden Spiker Festival 2018!

https://www.youtube.com/watch?v=baNDGqORvxY

Rabobank Clubkas Campagne

Wij doen mee met de Rabobank Clubkas campagne.

Als lid van de Rabobank Drachten-Friesland-Oost
kunt u vanaf 15 juni stemmen.

U mag 5x stemmen waarvan 2x op ons.
Alvast Bedankt!

Rabobank Clubkas campagne

Muzikaal onthaal voor wandelaars

Het zit er weer op! De kinderen van de beide basisscholen uit Noardburgum die hebben meegedaan aan de jaarlijkse wandeltocht, zijn weer met muziek binnengehaald.

82,5 punten op Schiermonnikoog

Tijdens het muziekfestival op Schiermonnikoog op zaterdag 2 juni hebben we 82,5 punten gehaald voor onze uitvoering van Saint Lambert van componist Geert Jan Kroon. Een prima prestatie! Het was weer een geweldige dag op het eiland met veel muziek en natuurlijk de nodige terrasjes!

Dodenherdenking

Ook dit jaar waren we weer aanwezig bij de Dodenherdenking op de begraafplaats in Noardburgum. Net als voorgaande keren was het twee minuten indrukwekkend stil.

Lekker gespeeld tijdens het Spikerfestival

Helaas zijn we dit jaar niet in de prijzen gevallen. Maar we hebben lekker muziek gemaakt en een prima prestatie geleverd tijdens het Gouden Spikerfestival op zaterdag 21 april in Ureterp. 

Solistenconcours 2018

Het solistenconcours van de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel zit erop. Maar liefst vijf van onze jeugdleden deed zaterdagochtend 4 februari mee en ze hebben het goed gedaan! Sjoukje haalde met haar solo 80 punten, Moniek 86 punten, het kwartet van Sjoukje, Moniek, Maaike en Jantine (foto) 83 punten, Jantine 81 punten, Maaike 86 punten en Meike 78 punten. 's Avonds deed Bernlef mee aan het Federatiefestival in Garyp.

Een gelukkig en muzikaal 2018!

Namens alle muzikanten van Bernlef een gelukkig en muzikaal 2018 gewenst!

Kerstnachtdienst

Samen met de drie kerken van Noardburgum organiseren we weer de kerstnachtdienst. Start van de dienst is om 21.30u in De Balstien.

Afsluiting muziekproject Immanuelschool

Met een heus concert voor ouders en andere belangstellenden, sloot groep 7 van de Immanuelschool het zes weken durende muziekproject vandaag af!

Voorbereiding concert op 18 november in volle gang

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor ons najaarsconcert! 18 november in De Balstien, zet je het alvast in de agenda?

Muziekles voor leerlingen groep 7

De leerlingen van groep 7 van de Immanuelschool krijgen de komende weken muziekles van onze dirigent Theun van Leijen. Al tijdens de eerste les toeterden ze er vrolijk op los!

Einde van een geweldig seizoen

2016/2017 was een mooi en geslaagd muzikaal jaar voor Bernlef! Als afsluiting zijn we dinsdag 11 juli gezellig gaan kanovaren, boogschieten en hebben we daarna lekker gebarbecued. Zondag begeleiden we nog een kerkdienst in Hardegarijp en dan vakantie tot september!

Goud in Rastede!

Tijdens de Open Europese Kampioenschappen in het Duitse Rastede hebben we zaterdag 1 juli maar liefst 94 punten gehaald! Daarmee zijn we de beste band uit onze divisie en staan we op de 2e plaats van het totaal. 

Er deden 42 bands mee in de concertdivisie. Uit Duitsland en Nederland, maar ook uit Ierland, Polen en andere Europese landen. 

Muzikale wandeltocht

Tijdens de jaarlijkse wandeltocht van CBS Immanuël hebben we alle wandelaars weer muziaal binnengehaald!

Twee keer goud bij Gouden Spikerfestival!

Bernlef deed op zaterdag 22 april mee aan het Gouden Spikerfestival. We hebben lekker gespeeld met z'n allen en dat is beloond! GOUDEN spiker op het verplichte werk en GOUD voor het totaal programma!! Op de foto een trotse voorzitter Taeke van der Kooi met de beide prijzen.

Cheque van 962 euro voor Bernlef

De Poiesz jeugdsponsoractie heeft ons maar liefst € 962 opgeleverd! Bernlef wil iedereen hartelijk bedanken die ons heeft geholpen door de munten in onze koker te doen en de Poiesz bedankt voor deze actie! 

Jeugd Sponsor Actie Poiesz Supermarkten: wij doen mee!

Volgende week begint de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz Supermarkten en ook wij doen mee! Steun ons en stop de munten in onze koker in de (kleine) Poiesz Supermarkt aan de Oppedijk van Veenweg in Burgum. In de bus gooien bij de familie Bosma (Fokkemastraat 20) of op dinsdagavond langsbrengen in de Balstien kan natuurlijk ook!  #PoieszJSA

Jantine de Vries wint beker in de vierde divisie

Jantine de Vries won zaterdag tijdens het solistenconcours van de Federatie Muziekverenigingen Tytsjerksteradiel met haar cornetsolo de beker in de vierde divisies. Ook de andere deelnemers Moniek, Sjoukje en Meike hebben het goed gedaan. 

Een gelukkig en muzikaal 2017!

Namens alle muzikanten van Bernlef een heel goed, gezond en natuurlijk muzikaal 2017!

Kerstnachtdienst in de Balstien

Zaterdag 24 december organiseren we samen met de drie kerken in Noardburgum een kerstnachtdienst in de Balstien. Welkom!

Lekkere banketstaven!

Vanaf zaterdag 26 november komen de leden van Bernlef weer bij de inwoners van Noardburgum langs met banketstaven. Lekker voor bij de koffie of thee!

We staan in de krant

We staan in de krant! Weekblad Actief besteedt deze week uitgebreid aandacht aan ons jubileumconcert van aanstaande zaterdag. Helaas is er een foutje in de tekst geslopen. De zangers zijn Esther Postma en Mark Nijboer.

Brassband Bernlef 70 jaar jong

Brassband Bernlef uit Noardburgum bestaat 70 jaar! En dat vieren we met een bijzonder jubileumconcert op zaterdag 5 november in de Balstien in Noardburgum. In de afgelopen 70 jaar is er veel veranderd. Maar onze thuisbasis is en blijft Noardburgum. Veel van onze muzikanten hebben er hun wortels of wonen in het dorp.

Tijdens het jubileumconcert laten we ons van onze beste kant zien. We spelen mooie muziek die goed in het gehoor ligt. Maar we doen het niet alleen! Zangeres Esther Postma doet met ons mee.

Ook Esther heeft haar wortels in Noardburgum. Ze begon er al jong met zingen, deed mee aan het Frysk Songfestival ‘Sjong’ en werd verliefd op zingen. Esther studeerde zang en geeft inmiddels zelf les. Daarnaast duikt ze regelmatig de studio in voor samenwerking met bekende en minder bekende bands. Op 5 november staat ze op het podium met Bernlef. Absoluut de moeite waard, dus mis het niet!

Het jubileumconcert op zaterdag 5 november begint om 20.00 in de Balstien. Toegang is 5 euro, inclusief een kop koffie of thee.

Ruim 250 mensen doen mee aan wedstrijd Bernlef

Hoeveel weegt de esbas in de stand van Bernlef? Ruim 250 bezoekers van de negen kilometer lange markt langs de Centrale As waagden zaterdag 1 oktober een gokje.

Twee van hen hadden het bij het juiste eind. De bas weegt 7,8 kilo. Loting bepaalde dat de bakkersmand ging naar de familie Van Akker uit Eastermar. Van harte gefeliciteerd!

 

En natuurlijk hebben we tijdens de markt ook muziek gemaakt!

Muziekproject op de Immanuelschool

Direct na de zomervakantie is dirigent Theun van Leijen begonnen met een muziekproject op de Immanuelschool in Noardburgum. Deze keer maken de leerlingen van groep 7 kennis met de blaasmuziek. 

Opnames Omrop Fryslan bij De Passant

Vrijdag 15 juli speelden we de allerlaatste voorstelling van De Passant bij het Klompenmuseum in Noardburgum. Een fantastisch project om aan mee te werken! Omrop Fryslan maakte tijdens deze laatste voorstelling opnames voor een item in Hjoed: http://www.omropfryslan.nl/nijs/650910-goed-twatuzen-minsken-sjogge-nei-foarstelling-de-passant

Nu is het tijd voor vakantie. Eind augustus beginnen we weer met repeteren voor ons jubileumconcert op 5 november!

Bernlef doet mee aan ‘de pASsant’

Onder de naam 'de pASsant' organiseert stichting Keunstwurk samen met de dorpen langs de Sintrale As een theatervoorstelling langs verschillende locaties. Ook in Noardburgum wordt een voorstelling gemaakt en wel bij het Klompenmuseum. Bernlef zorgt voor de muzikale begeleiding.

Als pASsant reis je met een bus langs verschillende locaties. In iedere bus zitten ‘gidsen’ die op een theatrale manier van de tocht een gezellig maar ook informatief avontuur maken. Bij iedere locatie stappen de passagiers uit de bus. Elke locatie is uniek en bijzonder. Vrijwilligers uit de betreffende dorpen maken zelf hun eigen voorstelling van ongeveer 20 minuten. Met dans, theater, zang en muziek maken zij de voorstelling tot een bijzondere belevenis om nooit te vergeten.

Kaartverkoop
Kaarten á € 7,50 kunt u online bestellen op www.lawei.nl. De kaartopbrengst van dit evenement gaat naar het goede doel: Stichting Leergeld. Let op! De voorstelling is helaas ongeschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Bij twijfel kunt u contact opnemen met Keunstwurk. Telefoon: 058 234 34 34. Kijk voor meer informatie op www.depassant.frl, www.facebook.com/depassant en twitter: @depassant2016.

 

 

Koffieconcert op 29 mei

Brassband Bernlef bestaat dit jaar 70 jaar! En dat vieren we natuurlijk! Op 5 november staat een bijzonder jubileumconcert op het programma. We zijn al druk bezig met de invulling daarvan. Nieuwsgierig? Op zondag 29 mei geven we alvast een voorproefje tijdens ons koffieconcert in de PKN-kerk in Noardburgum.

Voor dit koffieconcert hebben we een afwisselend programma samengesteld. Een lekkere concertmars, maar ook sfeervolle muziek. Afina Hietkamp speelt nog een keer het nummer Sorry van Kyteman. Met haar uitvoering van dit prachtige muziekstuk won ze tijdens het Spikerfestival in april van dit jaar de Bronzen Spiker. Ook de leerlingen van Bernlef laten tijdens het koffieconcert van zich horen.

Het koffieconcert is in de PKN-kerk in Noardburgum, begint om 16.00 en duurt een uurtje. Na afloop staat er een lekker kopje koffie voor u klaar!

Koekactie!

Deze week (van 4 tot en met 9 april) komen de leden van Bernlef weer met koeken langs de deur in Noardburgum. Met de opbrengst van de actie kunnen we bijvoorbeeld nieuwe muziek aanschaffen. 
 

 

Brons voor Afina Hietkamp

'Onze' Afina Hietkamp won zaterdag 2 april de derde prijs voor haar solo tijdens het Gouden Spikerfestival in Ureterp. Gefeliciteerd!! Kijk voor een serie foto's van het optreden op onze Facebookpagina

Muziek in de kerstnacht

Het is traditie: na de kerstnachtdienst speelt Bernlef vanaf 24.00 uur 's nachts kerstliedjes op straat. Ook dit jaar waren we er weer! Kijk voor meer foto's en een filmpje op onze Facebook pagina.

Kerstnachtdienst

Donderdag 24 september begint om 21.30 de jaarlijkse kerstnachtdienst in de Balstien. Deze keer vooraf gegaan door een krystkuier door het dorp. Van harte welkom! 

Koffieconcert in kerstsfeer

De donkere dagen voor kerst staan weer voor de deur. Maar dit jaar zorgt brassband Bernlef uit Noardburgum voor een muzikaal lichtpuntje! Zondag 20 december geven we een koffieconcert in kerstsfeer. We spelen een  uur lang verschillende soorten kerstmuziek. Ingetogen, maar ook vrolijk. Oude, maar ook nieuwe muziek. En altijd herkenbaar! Ook de jongste leden van Bernlef laten van zich horen.

Komt u ook? De koffie staat klaar.

Waar: PKN kerk Noardburgum
Wanneer: Zondag 20 december 2015
Tijd: 16.00 uur

Concert in Ulft

De Brassy Sound Band uit Ulft in de Achterhoek, bestaat 15 jaar. Wij waren te gast bij hun jubileumconcert op zaterdag 3 oktober. Het concert was in de DRU cultuurfabriek, een geweldige locatie!

Muziekproject bij CBS Immanuel

Dirigent Theun van Leijen gaf de leerlingen van groep 7 en 8 van CBS Immanuel vorige week iedere dag muziekles. Afgelopen vrijdag lieten ze horen wat ze in die korte tijd al hadden geleerd! 

Kijk voor meer foto's op de pagina van de school.

Het seizoen zit erop!

Het seizoen zit erop! Met een uitgebreide barbecue thuis bij Jan Beenakker keken we terug op een bijzonder muzikaal seizoen. Eind augustus beginnen de repetities weer. Kijk voor meer foto´s op onze facebookpagina

Geweldige feestweek in Noardburgum!

We hebben een fantastische feestweek achter de rug! Donderdagavond ging het dak eraf tijdens de spelavond. Dirigeren, koffers tillen, stoelendans, optreden met Overload en nog veel meer.

Vrijdag en zaterdag de optocht van de versierde wagens. Enige tegenvaller was het weer vrijdagavond. Maar voor de rest? Absoluut voor herhaling vatbaar!


 

Oefenen voor Maestro

Dirigeren is nog best lastig! Dat weten de mensen die gisteravond alvast oefenden voor Maestro ook. Maar ze sloegen zich er dapper door heen. Volgende week voor de jury! Kijk voor een filmpje met 1 van de kandidaten op onze Facebookpagina

Muzikale wandeltocht

De kinderen van de Immanuelschool uit Noardburgum die maandag 8 juni hebben meegelopen met de wandeltocht zijn weer muzikaal binnen gehaald!

Maitiidskonsert in Hurdegaryp

Zaterdag 2 mei organiseert Bernlef samen met shantykoor de Hellingbazen een Maitiidskonsert in It Maskelyn in Hurdegaryp. Bernlef en de Hellingbazen laten ieder apart van zich horen, maar spelen en zingen ook samen! Het belooft een heerlijke muzikale avond te worden. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 5 euro en dat is inclusief een lekker kopje thee of koffie.  

Koekactie in Noardburgum

Vanaf zaterdag 11 april komen de leden van Bernlef weer langs de deur met lekkere zoete reepkoeken van Tjeerd Visser! De opbrengst is voor onze kas. 

Meike wint slagwerkersprijs tijdens solistenconcours

Het solistenconcours zit er weer op. Meike de Witte ging er vandoor met de slagwerkersprijs! Taeke van der Kooi won met zijn vader, broer en zus de beker in de 4e divisie. Jantine de Vries had jammer genoeg net 1 punt te weinig om de beker in de jeugddivisie mee naar huis te nemen.

Jarige Meike doet mee aan het solistenconcours

Vandaag (woensdag 21 januari) in het Friesch Dagblad: een interview met onze slagwerker Meike de Witte. Ze doet (op haar verjaardag) mee aan het solistenconcours! 

Een gelukkig en muzikaal 2015!

Namens alle leden van Bernlef een gelukkig en muzikaal 2015!

Muziek in de kerstnacht

Ook dit jaar hebben we kerstliedjes gespeeld in de kerstnacht. Niet alleen in het dorp zelf, maar ook daar buiten. Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina

Muzikaal talent op de Oerstek!

Wat een talent zit er in groep 5,6,7 en 8 van De Oerstek! Ze lieten woensdag 17 december flink van zich horen tijdens de afsluiting van het muziekproject in de Balstien.

.

Kerstnachtdienst

Over 2 weken is het al kerst! En natuurlijk is er ook weer de traditionele kerstnachtdienst. 

Muziekproject op basisschool De Oerstek

Begin november zijn we begonnen met het leerlingenproject op basisschool 'De Oerstek'. Eind december laten de leerlingen horen wat ze allemaal geleerd hebben van muziekdocent Theun van Leijen! 

Speculaasactie in Noardburgum

In de week van 1 november komen we langs met lekkere speculaasbrokken. Heeft u ons gemist, dan kunt u terecht bij Aaltsje Bosma in de Fokkemastrjitte.
 

Muzyk fanút it doarp!

Weet u het nog? U mocht kiezen wat wij gaan spelen tijdens ons concert op 22 november. De repetities voor dit bijzondere muzikale spektakel zijn in volle gang. Dus zet de datum alvast in uw agenda! 

Het seizoen zit erop

Het seizoen zit erop! Alle muzikanten van Bernlef gaan genieten van een welverdiende vakantie. In augustus beginnen we weer met repeteren. Vandaag namen we ook afscheid van Minne van der Wal (foto). Hij gaat met muzikaal pensioen en is benoemd tot erelid van Bernlef. Kijk voor meer foto´s op onze Facebookpagina

Foto´s concert 10 mei in de Balstien

Tijdens ons concert van zaterdag 10 mei zijn er verschillende foto´s gemaakt. Kijk voor meer foto´s op onze Facebookpagina

Voorjaarsconcert Brassband Bernlef op 10 mei

Brassband Bernlef geeft op zaterdag 10 mei een spetterend voorjaarsconcert in De Balstien in Noardburgum. Het programma is heel gevarieerd. De band speelt filmmuziek, bijvoorbeeld de soundtrack van de film Avatar en de James Bondfilm Skyfall. Maar ook pop. Zo staan er twee nummers van the Beatles op het programma. Het muzikale avondje uit begint om 20.00 uur.

De top vijf van...

Alle inwoners van Noardburgum kunnen een top vijf insturen met nummers die ze graag willen horen tijdens ons concert op 22 november in de Balstien. We hebben de leden  van Bernlef ook gevraagd naar hun favorieten. Vandaag:

Naam: Gerk van der Wal
Instrument: Trombone

1) Langstrumpf Samba (Pippi Langkous)
2) Cry of the Celts
3) Bohemian Rhapsody (Queen)
4) Crazy little thing called love (Queen)
5) We´ll meet again

Doe ook mee! Insturen kan tot en met 11 mei.

Wat is jouw top vijf?

Bernlef pakt het eens heel anders aan. Deze keer bepaal jij  wat we gaan spelen tijdens ons najaarsconcert op 22 november!

Hoe werkt het?
In de bijlage vind je een overzicht met verschillende muzieknummers. Je geeft je favoriete top vijf door en dan gaan wij aan de slag. Natuurlijk kunnen we nooit alle nummers spelen die op de lijst staan. De nummers met de meeste stemmen komen op het programma.

Top vijf doorgeven
Je favoriete top vijf doorgeven, kan op verschillende manieren:
- stuur een mail met jouw top vijf naar info@brassbandbernlef.nl
- zet de top vijf in een reactie op onze Facebookpagina (www.facebook.com/brassbandbernlef)

  

Wordt het ABBA? Of toch de Pirates of the Carribbean?

Zelf meedoen tijdens ons concert in november? Dat kan!

Bernlef pakt het in november eens heel anders aan. Wij zijn een orkest ván en vóór het dorp. En daarom bepalen de inwoners van Noardburgum deze keer wat we gaan spelen tijdens ons najaarsconcert op 22 november!

Zelf meespelen? Dat kan!
Natuurlijk is het leuk om naar muziek te luisteren. Maar zelf meespelen is misschien nog wel veel leuker! Dus wie ooit bij Bernlef of een ander orkest heeft gespeeld, of nog steeds actief is als muzikant, is van harte welkom om (vrijblijvend) mee te doen aan dit concert!

Heb je zelf geen instrument meer tot je beschikking, dan kunnen we iets voor je regelen. Natuurlijk moet je wel een aantal keren mee repeteren. Onze vaste repetitieavond is op dinsdagavond in de Balstien in Noardburgum. Kom gewoon langs of stuur een mail naar info@brassbandbernlef.nl

Oude opnames Omrop Fryslân

Aise van Beets van Omrop Fryslân stuurde ons opnames van het Brassband Festival dat op 3 februari 2001 in De Harmonie in Leeuwarden werd gehouden. Ook Bernlef deed daaraan mee. Hieronderéén van de werken die door Omrop Fryslân op band zijn vastgelegd.

Abridge van Michael Kenyon

Solistenconcours en Federatiefestival in Garyp (update)

De Federatie Muziekverenigingen Tytsjerksteradiel organiseerde zaterdag 25 januari  2014 weer het jaarlijkse Federatiefestival in Garyp.

Vanaf tien uur ´s ochtends was er het Solistenconcours. Namens Bernlef deed Meike de Witte (foto) mee. Zij speelde een stuk op de vibrafoon en kreeg van de jury 82 punten, een eerste prijs. Van haar solo is een filmpje gemaakt.

Na het Solistenconcours waren de verschillende korpsen uit de gemeente aan de beurt. Bernlef speelde vier werken: Pirates of the Caribbean, Song of Liberation, Bildstar en A Celtic Impression.

Foto: Tade Smedes

Bijzonder kerstconcert in de Balstien

De muzikanten van Bernlef hebben woensdagavond 19 december twee keer een kerstconcert van een half uur gegeven. Dit deden ze samen met een aantal leerlingen van CBS Immanuel: Sjoukje, Dorina, Frouke, Hinke, Lianne, Quentin, Rudmer, Hielco en Yvonne. De stampvolle zaal reageerde heel enthousiast op dit bijzondere optreden.

Opnames concertoncours Drachten

Tijdens het concertconcours zijn opnames gemaakt. Deze zijn inmiddels verwijderd van YouTube. Wanneer de opnamens weer beschikbaar zijn, maken wij weer een link. 

Bernlef te horen op Omroplive.nl

Bernlef doet zaterdag 9 november mee aan het concertconcours van de OMF in de Lawei in Drachten. Dat is live te volgen op Omroplive.nl. Bernlef speelt om ongeveer kwart voor vier ´s middags.

Op zaterdag 9 november is Omroplive.nl weer een podium voor HaFaBra-muziek, muziek van Harmonie, Fanfare en Brassband orkesten. Vanaf 10:55 uur kan thuis live worden meegeluisterd naar het concertconcours van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân). Er zijn geen beelden van het concours te zien op op Omroplive.nl.

Aan het concertconcours doen 15 HaFaBra orkesten mee die uitkomen in de 5e , 4e, 3 e en 2 e divisie.  Alle orkesten spelen als inspeelwerk een koraal of koraalbewerking. Die inspeelwerken zijn de komende tijd te horen in het radioprogramma Koperkanaal FM dat zondags tussen 06:00 en 08:00 uur op Omrop Fryslân Radio uitgezonden wordt. Omrop Fryslân maakt de hele dag opnamen van het concours. Alle opnamen zijn later terug te horen op de internetzender Koperkanaal.nl van Omrop Fryslân. Kijk voor meer informatie over het concertconcours ook op www.omfryslan.nl.

Zaterdag 9 november vanaf 10:55 uur tot ongeveer 22:00 uur live te beluisteren via www.omroplive.nl of www.omropfryslan.nl/live/konsertkonkoers.

Kerstconcert Noardburgum

 

Op woensdag 18 december geeft Bernlef samen met leerlingen van de Immanuelschool een kerstconcert. Het concert is zowel om 18.30 als om 19.30 in de Balstien. 

Bernlef op Schiermonnikoog ( video )

Bernlef NoordBergum, Broken Sword - Kevin Houben

 

Op het festival op Schiermonnikoog in juni van dit jaar, haalde Bernlef maar liefst 88 punten. Daarmee waren we de beste band in de 4e divisie en haalden we de op één hoogste score van de dag. 

Zie ook: http://www.brassbandbernlef.nl/content/bernlef-wint-op-schiermonnikoog

Nieuwe plek voor Bernlef

Alle spullen zijn verhuisd en daarmee is definitief een einde gekomen aan de tijd in ons eigen gebouw aan de Rijksstraatweg. Vanaf dinsdag 3 september repeteert Bernlef in het nieuwe multifunctioneel centrum in Noardburgum. Hieronder een paar foto´s van de verhuizing, gemaakt door Meike de Witte.

 

Bernlef op het Spyker festival (Video's)

Brassband Bernlef - Broken Sword ( spyker festival 2013 )

Brassband Bernlef - Abridge ( spyker festival 2013 ) 

Brassband Bernlef - On wings of liberty ( spyker festival 2013 )

 

Nieuw seizoen start 27 augustus

De vakantie is bijna voorbij. Dinsdag 27 augustus beginnen voor de muzikanten van Bernlef de repetities weer. We gaan onder meer aan de slag met Prevision van Jan de Haan. Dat stuk spelen we tijdens het bondsconcours in november.

De eerste repetitie van het seizoen is tevens de laatste in het oude gebouw (foto) aan de Rijksstraatweg. We pakken al onze spullen in en verhuizen naar het nieuwe multifunctioneel centrum in Noardburgum.  

´Ik heb een potje met vet....´

Een grote groep leerlingen van de Immanuelschool in Noardburgum heeft maandagavond  17 juni meegelopen met de jaarlijkse wandeltocht. Bij terugkomst op school werden ze verwelkomd met muziek van Bernlef.

Foto´s Schiermonnikoog

Tijdens het Festival op Schiermonnikoog zijn foto´s gemaakt. Hieronder een overzicht.

Bernlef wint op Schiermonnikoog!

Met nog 27 andere bands, deden we zaterdag 1 juni mee aan het jaarlijkse Muziekfestival op Schiermonnikoog.  Met 88 punten hebben we de eerste plek gehaald in de vierde divisie. En de tweede plek van alle bands in totaal. Een prima prestatie waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn!

Uit het juryverslag:

´Mooie uitvoering door een goed klinkende brassband! Mooie muzikale lijnen en opbouw.´

Klik hier voor het verslag in de Leeuwarder Courant van 3 juni 2013. En hier voor het bericht op de site van het Friesch Dagblad.

Spikerfestival Ureterp

Bernlef heeft op zaterdag 20 april 2013 meegedaan aan het jaarlijkse Gouden Spikerfestival in Ureterp. Helaas vielen we dit jaar buiten de prijzen. Hieronder een paar foto´s van ons optreden.

 

Koekactie in Noardburgum

De leden van Brassband Bernlef komen in de week van 8 april weer langs de deur in Noardburgum voor de jaarlijkse koekactie. We verkopen kruidkoeken van bakker Tjeerd Visser. Graag tot ziens!

Blaasmuzykwrâld skrikt fan ein Muzyk Maskelyn

Jierrenlang hat Muzyk Maskelyn audio-opnames makke fan grutte blaasmuzykeveneminten. Sa koe de Omrop oer aktueel materiaal beskikke foar de útstjoerings en koenen de blazers, famyljeleden, freonen en kunde de optredens werom hearre, op radio of CD. De lêste jierren koe hjir ek noch in útstjoering op omroplive.nl oan taheakke wurde. Hjir komt no mei it ophâlden fan Muzyk Maskelyn in ein oan.

De besúniging fan Omrop Fryslân is in direkt gefolch fan de besúniging troch Provinsje Fryslân. Fryslân is in blaasmuzykprovinsje by útstek mei mear as 10.000 muzikanten en in noch folle gruttere efterban. Nearne yn Nederlân dogge sa folle orkesten mei oan konkoursen as yn Fryslân. Ek wurde de Nederlânske brassband- en fanfarekampioenskippen, it Gouden Spiker Festival en Euro Brass Drachten fanút Fryslân organisearre, oant no ta mei Muzyk Maskelyn.

Fansels stelle wy it op priis dat de Omrop fan doel is om yn mear programma’s oandacht oan kultuer en blaasmuzyk te skinken en om Koperkanaal.nl yn de loft te hâlden. Mar tagelyk freegje wy ús ôf wat der útstjoerd wurde sil as der gjin opnames mear makke wurde.
Wy kinne ús net foarstelle dat Muzyk Maskelyn en har meiwurkers net langer belutsen wêze sille by ús blaasmuzykeveneminten en dizze eveneminten net mear it omtinken krije dat se fertsjinje . Dêrom roppe wy de Fryske polityk op om dit net barre te litten! Dit kin en mei net barre!"

OMF – Organisatie Muziekverenigingen Fryslân, NBK – Nederlandse Brassband Kampioenschappen, ONFK – Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, Gouden Spiker Festival, Eurobrass Drachten.

Berend Ytsma 25 jaar muzikant

 

Voor Berend Ytsma was vrijdag 22 februari een bijzondere dag. Hij trouwde met zijn Eveline , maar werd ´s avonds tijdens de receptie in De Pleats in Burgum door zijn collega-muzikanten nog even extra in het zonnetje gezet.

Hij kreeg de zilveren speld plus oorkonde van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen Fryslan). Berend is namelijk al 25 jaar lid van Bernlef. En dat is een felicitatie waard!

 

 

Terugblik op het Federatiefestival

In het Geahus in Garyp was het zaterdag 26 januari een drukte van belang. ´s Ochtends was er het solistenconcours, georganiseerd door de Federatie van Muziekverenigingen in Tytsjerksteradiel. Het kwartet van Bernlef (Annemijn, Jantine, Maaike en Meike) speelde als tweede. Jurylid Nynke Jaarsma waardeerde hun optreden met 82 punten. Een mooie eerste prijs.

Vanaf half vijf ´s middags was er het Federatiefestival voor orkesten uit de gemeente. Bernlef speelde ´s avonds, als allerlaatste band. Op het programma stonden vier verschillende stukken: Majestic Prelude van componist Jacob de Haan,  Merry go round van Philip Sparke, Mary Poppins in een arrangement van Andrew Duncan en  Rock Music III van Goff Richards. 

Oefenen voor het solistenconcours

Op zaterdag 26 januari is er het jaarlijkse solistenconcours in Garyp. Daaraan doen ook vier leerlingen van Bernlef mee. Annemijn de Witte (alt), Maaike Bosma (cornet), Meike de Witte (slagwerk) en Jantine de Vries (cornet) spelen samen het stuk Chorale van Ian McKenzie. Met pianobegeleiding. En daar moest natuurlijk voor geoefend worden.

 

Een muzikaal 2013!

 

Namens alle leden van brassband Bernlef een muzikaal 2013 gewenst!

 

Kerstavond in Noardburgum

 

Op kerstavond, maandag 24 december, organiseren Brassband Bernlef en de drie kerken uit Noardburgum een ´krystkuier´door het dorp. 
 
De route door het dorp vertelt het kerstverhaal en eindigt in de sporthal. Daar wordt om 21.30 de kerstnachtdienst gehouden, met muziek van Bernlef.